Gewaarborgd inkomen

Met een verzekering gewaarborgd inkomen zorgt u ervoor dat u en uw gezin de huidige levensstandaard kunnen behouden in geval van ziekte of ongeval.

Wanneer u ziek wordt of een ongeval krijgt waardoor u niet meer kunt werken, zijn er niet alleen lichamelijke gevolgen. Uw inkomen daalt vaak aanzienlijk of valt volledig weg. Ons socialezekerheidsstelsel vangt dat maar gedeeltelijk op. Een aanvullende bescherming is een aanrader.

Wanneer u arbeidsongeschikt bent, ontvangt u via de sociale zekerheid een (zeer) beperkte bijdrage. Een verzekering gewaarborgd inkomen vult dat bedrag aan met een maandelijkse premie zodat uw inkomen op peil blijft. Zo kunt u zich focussen op uw revalidatie, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de stand van uw rekening. De hoogte van de uitkering hangt af van de graad van arbeidsongeschiktheid. Bij sommige polissen bepaalt u bovendien zelf hoe ruim de bescherming moet zijn.


Fiscaal aftrekbaar

Dankzij het inkomen dat u ontvangt van uw polis gewaarborgd inkomen, kan uw bedrijf blijven draaien wanneer u buiten strijd bent. U kunt de lening voor het nieuwe bedrijfspand blijven afbetalen of extra (personeels)kosten dekken. Goed nieuws is ook dat de verzekering gewaarborgd inkomen geniet van een fiscaal gunstig regime: de premies zijn fiscaal aftrekbaar. U kunt ze dus volledig aftrekken van uw beroepsinkomsten als werkelijk bewezen beroepskosten.

Solvas kent de markt door en door en biedt u een heel brede waaier aan formules aan. Bel of mail gerust voor een vrijblijvend intakegesprek: 09 372 56 63 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..