IPT

De Individuele Pensioentoezegging (IPT) is een levensverzekering die u, als bedrijfsleider, een aanvullend pensioen bezorgt: een interessante formule, ook voor uw bedrijf.


Fiscale voordelen voor u en uw onderneming

Het gaat om een polis die doorgaans een gewaarborgd rendement biedt, aangevuld met een (niet-gegarandeerde) winstdeelname. Ook voor uw onderneming is het een interessante formule.

Met de IPT kan uw bedrijf precies bepalen aan wie het een extralegaal voordeel wil toekennen: ook aan uzelf. Het is uw bedrijf dat de IPT onderschrijft, en dus ook de premies betaalt. De vennootschap mag die premies aftrekken als beroepskost, al mogen het wettelijke pensioen en het aanvullende bedrijfspensioen samen niet hoger zijn dan 80% van de laatste bruto bezoldiging van de begunstigde tijdens diens actieve loopbaan.


Interessant product

Zelfstandige bedrijfsleiders met een vennootschap beschikken met de IPT over een erg interessant product om een aanvullend pensioen op te bouwen. De fiscale aspecten zijn erg aantrekkelijk; ook de sociale bijdragen en de eindbelasting zijn voordelig. Kortom: de IPT is een prima manier om geld uit uw vennootschap te halen. De polis kan worden aangepast op maat van uw behoeften. Ten slotte kan de IPT worden gecumuleerd met een groepsverzekering of een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ).

Meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Wij zijn er voor u via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09 372 56 63.