Bestuurdersaansprakelijkheid

Om u als bestuurder persoonlijk in te dekken tegen de gevolgen van fouten, biedt Solvas u een polis bestuurdersaansprakelijkheid.

Bedrijfsleider zijn, houdt risico’s in. Verkeerde beslissingen kunnen vergaande gevolgen hebben en het voortbestaan van het bedrijf in gevaar brengen. Wanneer u als bestuurder ook persoonlijk wordt veroordeeld tot het herstel van de schade, moet u zelfs uw privévermogen aanspreken.


Bescherm uw privévermogen

U kunt zich echter beschermen tegen zo’n aansprakelijkheidsvordering via een polis bestuurdersaansprakelijkheid. Bedrijven worden almaar ingewikkelder en ook het landschap waarin zij opereren wordt met de dag complexer. Dat maakt het voor bestuurders niet altijd evident om de juiste beslissingen te nemen. Als bestuurder kunt u fouten maken die schade toebrengen aan een vennootschap of zelfs aan derden. U kunt dan worden verplicht om die schade te vergoeden. Er zijn heel wat beslissingen die aanleiding kunnen geven tot aansprakelijkheid: verkeerde investeringsbeslissingen, verlieslatende activiteiten die u niet tijdig afbouwt, verzekeringspolissen die u vergeet af te sluiten, nadelige contracten…


Persoonlijk aansprakelijk

Om u als bestuurder persoonlijk in te dekken tegen de gevolgen van die fouten, biedt Solvas u een polis bestuurdersaansprakelijkheid. De polis waarborgt de persoonlijke aansprakelijkheid die u als bestuurder oploopt door bestuursfouten. Doorgaans dekt zo’n polis naast de huidige ook de gewezen en de toekomstige bestuurders, zelfs hun erfgenamen. De verzekering beschermt uw persoonlijk vermogen.


Niet duur

De premie is voor de meeste vennootschappen niet erg duur. Een polis opstellen is natuurlijk maatwerk, maar voor de meeste bedrijven is de kostprijs vergelijkbaar met de jaarpremie van een omniumverzekering voor één voertuig.

Neem contact op met Solvas voor een vrijblijvende offerte: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09 372 56 63. Wij bieden u diverse mogelijkheden met ruime en interessante waarborgen.