ABR

De ABR-polis is een soort ‘omniumverzekering’ voor uw bouwwerk: een bouwverzekering zonder zorgen.

De polis “Alle BouwplaatsRisico's” (ABR) is een specifieke polis tijdens een nieuwbouw of tijdens verbouwingen aan uw bedrijfspand. Ook de eventuele voorafgaandelijke afbraakwerken kunnen mee worden verzekerd. Het is een soort ‘omniumverzekering’ voor uw bouwwerk of een bouwverzekering zonder zorgen.

Hét voordeel van een ABR-polis is dat er bij schade niet naar een aansprakelijke partij moet worden gezocht. De polis zal de schade vergoeden en zal die niet op de betrokken partijen terugvorderen. Met een ABR-verzekering voorkomt u dus dat uw werf wordt stilgelegd door lang aanslepende juridische discussies om uit te zoeken wie nu precies aansprakelijk is voor een bepaalde schade aan uw bouwwerk.


Iedereen gedekt

De verzekering dekt alle partijen die bij het bouwproces zijn betrokken: de eigenaar of bouwheer, de bouwpromotor, de aannemer, de architect, de ingenieur, de veiligheidscoördinator... Ook de aansprakelijkheid tegenover derden — uw buren, bijvoorbeeld — kan in de polis worden opgenomen. Een ABR-polis loopt gedurende het hele bouwtraject en geeft zelfs een dekking gedurende 12 maanden erna. De premie is niet jaarlijks, maar geldt voor de hele bouwperiode.

Een ABR-polis is zonder meer specialistenwerk. Vraag advies bij Solvas via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 09 372 56 63. Wij hebben heel wat ervaring met deze specifieke polissen en maken een ontwerp dat volledig op maat is van uw bouwproject.